Trend naar grotere volumes opslag van digistaat zet door.

Voor de 3e keer op rij levert Wiefferink mestzakken dit jaar met een oppervlak van een half voetbalveld.

In het Verenigd Koninkrijk zijn een tweetal mestzakken (Ecobags) naast elkaar geïnstalleerd met elk een inhoud van 10.500m³.

Begin 2016 werd de eerste mestzak van dit volume geïnstalleerd in Geel, België. Kort daarop gevolgd met een tweede mestzak van gelijke omvang op het Eiland van Wight.

In België maakt een biogas bedrijf gebruik van de mestzak voor opslag van digistaat, in combinatie met een biogasinstallatie en een Combibag voor navergisting. In Engeland gebruikt een tomatenkweker dezelfde combinatie. Deze projecten kunnen met recht uniek genoemd worden: deze mestzakken zijn de grootste in de wereld! 

Deze twee nieuwe mestzakken worden momenteel geïnstalleerd bij St Nicholas Court Farms in de buurt van Canterburry en worden gebruikt voor opslag van de natte fractie van digistaat. Het mixen van de natte fractie is voorzien door middel van een vast mixer welke in de Ecobag wordt geplaatst.

Wiefferink wint zilveren award tijdens de EnergyDecentral van de vakbeurs Eurotier

Preistraeger_Innovationspreise

Maandag 14 november heeft Wiefferink  de zilveren innovatie award uitgereikt gekregen, de prijs werd o.a. uitgereikt door staatssecretaris van landbouw.

Met de ontwikkeling van ronde, flexibele opslagsystemen voor mest en digestaat is de prestigieuze innovatie award van EnergyDecentral 2016 gewonnen.

Klassieke mestzakken hebben een vierkante of rechthoekige vorm. De ontwikkeling van de zgn. Ecobag in een ronde vorm heeft een aantal kenmerkende technische voordelen zoals een betere mixbaarheid en een gelijkmatig verdeelde druklast.

Een Combibag is een flexibele opslag tot ± 10.000m3 voor mest en digestaat, waarbij de gassen vanuit (na)vergisting worden opgevangen. Door de Combibag in een ronde vorm te maken zijn hogere werkdrukken mogelijk en kan meer gasvolume worden opgeslagen.

Bijkomend voordeel voor zowel de ronde Eco- als Comibags is dat deze een landschappelijk vriendelijker karakter hebben. Hiermee kunnen foliezakken in bepaalde gevallen een alternatief zijn voor silo’s.

Wiefferink heeft reeds een 5.500m3 ronde Ecobag in Polen geïnstalleerd. Een 2200m3 ronde Combibag is geïnstalleerd in Cranford, Engeland.

 

Wiefferink breidt haar internationale partner netwerk uit met partner IEC in de USA!

Wiefferink breidt haar internationale partner netwerk uit met partner IEC in de USA!

 

Wiefferink B.V. heeft haar netwerk van partners uitgebreid met Industrial & Environmental Concepts, Inc. (IEC) in de Verenigde Staten. De geografische groei van Wiefferink en de behoefte in Verenigde Staten en Canada aan flexibele afdekkingsmogelijkheden hebben tot deze samenwerking geleid.

 

Qua producten en diensten vullen beide bedrijven elkaar goed aan en de gedeelde visie om de best mogelijke kwaliteit en service te leveren voor zowel standaard- als custom made producten, maakt dat gekozen is voor deze samenwerking. Niet alleen worden kennis en ervaring gedeeld, maar ook door het uitgebreide, wereldwijde netwerk waarover zowel Wiefferink als IEC beschikt, kunnen beiden elkaar ondersteunen en versterken.

 

Het eerste project is inmiddels in uitvoering en binnenkort zal bij een voedingsproducent een volledig klant specifieke afdekking worden geïnstalleerd in Canada.

 

Met de meer dan 60 jaar ervaring van Wiefferink en meer dan 50 jaar ervaring van IEC, hebben de bedrijven gezamenlijk een ongekende kennis en knowhow opgebouwd van complexe opslag- en afdeksystemen en kunnen de markt perfect bedienen met zowel standaard- als volledig custom made oplossingen!

 

Over Wiefferink

De missie van Wiefferink is duurzame verbetering en transformatie van het milieu, zowel technisch als visueel. Wiefferink is één van de meest vooraanstaande Europese specialisten in productie en marketing van opslag in kunststof oplossingen. Onze belangrijkste kracht ligt in de ontwikkeling en innovatie van nieuwe oplossingen en producten, op basis van de behoeften van de klant. Wiefferink is opgericht in 1956 en heeft meer dan 60 jaar ervaring in het verwerken van allerlei soorten folie voor meerdere toepassingen.

Over IEC

IEC is opgericht in 1990 en is een toonaangevende leverancier van afdek systemen in Noord-Amerika. Hun afdekkingen zijn uitgebreid ingezet in de gemeentelijke, industriële, petrochemische, productie en landbouwmarkten. IEC is een ontwerp, productie en installatie bedrijf dat volledige turn-key diensten levert in heel Noord-Amerika en in het buitenland.

Rondvormige opslagsystemen voor vloeistoffen, mest en digestaat.

Wiefferink, een van de toonaangevende Europese specialisten in ontwikkeling en productie van opslag en oplossingen met versterkt folie, kondigt de ontwikkeling en verkoop van de eerste rondvormige opslagsystemen voor vloeistoffen, mest en digestaat aan.

Wiefferink heeft onlangs een Ecobag en Combibag ontwikkeld met een ronde vorm. De klassieke zakken hebben een vierkante of rechthoekige vorm met een platte boven- en onderkant, onder helling van 2 procent. In dit klassieke model zijn gasdrukladingen niet gelijk verdeeld, wat een vervorming kan veroorzaken. Deze krachten worden gecompenseerd met extra palen, riemen en veren. De nieuwe gevormde Ecobag en Combibags hebben naast de ronde vorm een koepelvormige kap. Door de gelijkmatig verdeelde druklasten kan de druk oplopen een hoger niveau tot ongeveer 10 mbar voor de ronde Combibag in vergelijking met 1,5 mbar voor de klassieke rechthoekige vorm.

Een ander belangrijk voordeel is dat de bolvormige bovenkant een hoger volume kan bereiken. In vergelijking met een rechthoekige Combibag met een gelijk grondoppervlak, kan de nieuwe ronde zak dus een hogere hoeveelheid gas bevatten. Uiteindelijk dus een besparing voor een gashouder. Bovendien is mixen in een rond gevormde zak veel gemakkelijker.

De eerste rond gevormde Ecobag zal worden geïnstalleerd in Polen voor het opslaan van varkensmest. Deze Ecobag heeft een diameter van 42,5 meter, de diepte is 4,5 meter; wat resulteert in een totaal volume van 5, 500 m3.