Voordelen

 1. OPSLAG VAN GROTE HOEVEELHEDEN GAS VAN 50 TOT 30.000 KUBIEKE METER
 2. GOED BEREIKBARE SERVICE-BOX
 3. PROJECT SPECIFIEKE VORMEN EN UITVOERINGEN ZIJN MOGELIJK USP over het product
 4. HOGE WERKDRUKKEN TOT 5 - 70Mbar AFHANKELIJK VAN DE UITVOERING USP over het product
 5. COMPLETE INSTALLATIE INCLUSIEF BLOWER, GAS IN/UITLAAT, OVERDRUKVENTIELEN EN SENSOREN
 6. KORTE LEVER- EN INSTALLATIETIJDEN

De Gasbuffer is ontwikkeld voor de opslag van diverse gassoorten. Tevens zorgt een Gasbuffer voor het conditioneren en mengen van het gas. Het gebruik van dubbelmembraan technologie zorgt voor een flexibel volume van gasopslag. Ons brede assortiment Gasbuffers voorziet in een efficiënte constructie voor de meest uiteenlopende opslagcriteria en projectdoelstellingen.

Uitvoeringsvarianten

 1. Gasbuffer Dome
 2. Gasbuffer Silo
 3. Gasbuffer half verzonken
 4. Gasbuffer Cilinder

Leverbare opties

 1. ULTRASONE HOOGTEMETER
 2. CONDENSPUT
 3. OVERDRUKVENTIEL
 4. GASDRUKSENSOR
 5. BLOWER
 6. INSPECTIEGLAS

Voordelen

 1. OPSLAG VAN GROTE HOEVEELHEDEN GAS VAN 50 TOT 30.000 KUBIEKE METER
 2. GOED BEREIKBARE SERVICE-BOX
 3. PROJECT SPECIFIEKE VORMEN EN UITVOERINGEN ZIJN MOGELIJK
 4. HOGE WERKDRUKKEN TOT 5 – 70MB AFHANKELIJK VAN DE UITVOERING
 5. COMPLETE INSTALLATIE INCLUSIEF BLOWER, GAS IN/UITLAAT, OVERDRUKVENTIELEN EN SENSOREN
 6. KORTE LEVER- EN INSTALLATIETIJDEN

Product details

Read more

Flexibele gasopslag, voor zowel tijdelijke als langdurige gasopslag

WIEFFERINK BIEDT VOOR IEDER TYPE GASOPSLAG DE JUISTE OPLOSSING. DE BEHOEFTE AAN GASOPSLAG IS PROJECTSPECIFIEK EN MEESTAL AFHANKELIJK VAN DE GASPRODUCTIE EN BESCHIKBARE RUIMTE. GASBUFFERS KUNNEN VRIJSTAAND WORDEN TOEGEPAST, MAAR KUNNEN OOK WORDEN GEPLAATST IN TANKS, CONTAINERS OF GEBOUWEN.

Het type folie van zowel binnen- als buitenmembranen wordt afgestemd op het type gas en de locatie van de gasopslag. De gasopslagsystemen zijn onder andere geschikt voor (opgewaardeerd) biogas, (zuiver-) CO2 en aardgas. Een  statische analyse is een standaard onderdeel van ieder project. Een gasbuffer kan afhankelijk van de uitvoeringsvariant tot 30.000 kubieke meter opslaan.

Service-box

Het innovatieve design van de service-box maakt het mogelijk om alle aansluitingen bovengronds en daardoor eenvoudig te realiseren. Ook tijdens de bedrijfsvoering blijven de blower, de control unit en sensoren gemakkelijk bereikbaar, waardoor de operationele kosten zeer laag zijn. De service-box is uitgevoerd in RVS316 waardoor weersinvloeden geen vat hebben op de technische installatie.

Hoogwaardige, gecertificeerde materialen

De Gasbuffer wordt geproduceerd op basis van hoogwaardige materialen en gasresistente foliën. Het lassen gebeurt, afhankelijk van het type folie, hoogfrequent of thermisch. De productiemethode is ISO-gecertificeerd en uitgevoerd door ervaren medewerkers waardoor Wiefferink de hoge kwaliteit kan garanderen.

 

 

 

 

 

Uitvoeringsvarianten

 

Gasbuffer Dome

Een vrijstaande gasbol wordt gemonteerd op een beton fundatie en gasdicht afgewerkte profi elen. Een gasbol kan zowel driekwart of in een halve kogelvorm worden uitgevoerd. Continue aangedreven blowers zorgen voor de vereiste werkdruk. Voornaamste toepassingsgebieden zijn industrie, waterzuiveringen alsmede biogasinstalaties.

Gasbuffer Silo

Vanuit het duurzame karakter kan gas ook opgeslagen worden in een houten silo waarvoor een passende long is ontwikkeld voorzien van fl exibele afdichtingen en luchtgedragen dak. De variabele diameter en wandhoogte van de houten ommanteling maken het mogelijk grote volumes gas op te slaan. Hierbij kan de bouwhoogte worden beperkt zonder het gewenste volume te verminderen. De constructie is verplaatsbaar en de houten wand is na langjarig gebruik geschikt voor hergebruik.

Gasbuffer halfverzonken

Voor gebieden waar het grondwaterpeil het toelaat of waar bouwvergunning een beperking ten aanzien van de hoogte opgelegt, is gasopslag in een (bestaande) lagune een economische en effectieve oplossing. Hierdoor is de hoogte van de gasopslag beperkt, waardoor deze toepassing goed past in het landschap. Op basis van een lining, een betonrand en een luchtgedragen dubbel membraan dak, vergelijkbaar met Wiefferink’s AB-Cover, kan in deze oplossing een passend alternatief zijn voor silo’s of grote gaszakken.

Gasbuffer Cilinder

Speciaal ontwikkelt voor kleinere volumes kan dit technisch eenvoudige maar complete gasopslagsysteem een kosteneffectieve oplossing bieden. Al naar gelang de beschikbare ruimte kan een buitenste met de ondergrond verankerde cilinder in diameter en lengte variëren. Een tweede door de buitenste cilinder omsloten variabel volume is voorzien van condensafvoer. Een op de toepassing toegemeten blower voorziet in druk op de binnen- en buitenwanden van beide cilinders.