Voordelen

 1. DUURZAAM PRODUCT MET LANGE LEVENSDUUR
 2. SNELLE LEVERING EN MONTAGE
 3. GOED TOEGANKELIJK BIJ ONDERHOUD- EN REVISIEWERKZAAMHEDEN
 4. VOLDOET AAN DE LAATSTE MILIEURICHTLIJNEN
 5. OP MAAT GEMAAKT VOOR ELKE SILO
 6. STANKOVERLAST EN UITSTOOT VAN GEVAARLIJKE STOFFEN WORDEN BEPERKT

De Silocover is een doeltreffende overkapping die uw silo behoedt tegen CO2
uitstoot. Het regenwater wordt bovendien buiten gehouden. Deze afdekking heeft een uniek innovatief, waterafvoersysteem. Het is een efficiënte en economische methode om verschillende typen silo’s (beton, staal en kunststof) af te dekken.

Silocover

De SILOCOVER is voorzien van;

 1. een grijze afdekking van flexibele folie,
 2. met banden versterkt
 3. een middenkolom
 4. inspectieopening met anti-inregenbescherming
 5. een randbuissysteem met spansets
 6. naspannen installatie

Leverbare opties

 1. extra inspectieopening met anti-inregenbescherming
 2. gasdichte uitvoering
 3. groene uitvoering
 4. RVS middenkolom

Toepassingen

 • Afdekking van silo’s.
 • Gasdichte silocover voor opslag van gas ontstaan uit mest of afvalstromen voor biogasinstallaties.

Product details

Read more

DUURZAME SILOAFDEKKING

EEN SILOCOVER VAN WIEFFERINK IS UNIEK IN ZIJN SOORT. DOOR HET GEBRUIK VAN HOOGWAARDIGE MATERIALEN EN INNOVATIEVE PRODUCTIETECHNOLOGIE IS DE LEVENSDUUR LANG. ZO WORDT DE SILO UITERST DUURZAAM AFGEDEKT.

Om de uitstoot van schadelijke stoffen in te dammen, geldt in veel Europese landen een afdekplicht voor opgeslagen mest. De Silocover is voor het afdekken van silo’s ideaal. Met één of meerdere inspectieopeningen kunnen ook de mixers worden onderhouden die in de tank vaak aanwezig zijn. Met een afgedekte silo wordt bovendien het regenwater buiten gehouden, zodat er geen onnodige volumevergroting plaatsvindt.

Conform milieurichtlijnen

Tegenwoordig past elke EU-lidstaat haar regelgeving met betrekking tot CO2-uitstoot aan. Hierdoor wordt het gebruik van een afdekking veelal noodzakelijk dan wel verplicht. Dit is o.a. in Nederland, Denemarken, België, Italië en Oost-Europese landen al doorgevoerd. Onze Silocovers voldoen zowel op milieuwetgeving als op constructie-technische richtlijnen.

Externe krachten opvangen

De Silocover is vervaardigd uit zwaar polyester weefsel met aan beide zijden een kunststof coating. Daardoor is hij bestand tegen mest en andere agressieve stoffen en beschermt tegen vele jaren van extreme weersinvloeden. De Silocover is voorzien van een uniek systeem met randbuizen en spansets, die de krachten vanaf de nokschotel op de silo-omtrek overbrengen. Ook naspannen is mogelijk. Een inspectieopening geeft toegang tot de silo voor onderhoud. De Silocover is verkrijgbaar in een gasdichte en een niet-gasdichte uitvoering.

KOMO gecertificeerd

Stankoverlast en uitstoot van gevaarlijke stoffen worden door de Silocover optimaal beperkt. De Wiefferink Silocover heeft een KOMO-certificaat en voldoet aan alle wettelijke eisen.

Plaatsing van de Silocover

De Silocover wordt gebruiksklaar opgeleverd. Voor elke silo wordt de dakconstructie berekend op wind- en sneeuwlast voor uw locatie.

Onderhoud en levensduur

De Silocover behoeft niet veel onderhoud. Bij overmatige sneeuwval moet de sneeuw worden geruimd. De silocover moet op de juiste spanning gehouden worden. Op het product zit 5 jaar garantie op productie- en materiaaldefecten. Gemiddeld gaat een Silocover 15 jaar mee.