Wiefferink installeert eerste meedraaiende afdekking RWZI Den Bosch!

In februari 2018 heeft Wiefferink de eerste meedraaiende afdekking op een voorbezinktank geïnstalleerd op de RWZI in Den Bosch. Deze niet gasdichte cover heeft een diameter van 51 meter en is de eerste van twee soortgelijke afdekkingen. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Vandezande uit Diksmuide (B). Vandezande heeft de RVS onderconstructie ontwikkelt, geproduceerd en geïnstalleerd. De vervanging van de oude aluminium afdekkingen is onderdeel van de algehele renovatie van de waterzuivering in Den Bosch uitgevoerd door Besix Hegeman.
De afdekking bestaat uit twee helften welke aan de loopbrug in het midden is bevestigd. Door middel van meerdere serviceopeningen en een serviceluik blijft de tank goed bereikbaar voor service- en onderhoudswerkzaamheden. Voor het bekijken van de drone-video volg deze link: Youtube video link

1-silo

Over Vandezande

Vandezande is een familiebedrijf dat opgericht werd in 1930 en dat sindsdien gestaag groeide tot één van de meest dynamische ondernemingen in de sector van vijzelpompen & waterkrachtvijzels, waterzuiveringsinstallaties en elektromechanische uitrusting van bruggen, sluizen en stuwen. De jarenlange ervaring en knowhow waarover het bedrijf beschikt staat garant voor kwaliteit, soepelheid en service.