Wiefferink viert 30 jaar Silocovers!

Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat Wiefferink de eerste dekking op een mesttank heeft ontwikkeld en geïnstalleerd. Gebaseerd op een brede ervaring in het verwerken van versterkte PVC-folie, heeft Wiefferink dit ‘foliedak’ ontwikkeld om geur- en CO2 emissie te voorkomen en regen buiten de tank te houden.

Gerard Gortemaker, nog altijd actief bij Wiefferink, over de realisatie van deze eerste Silocover; “Op basis van onze expertise met het produceren van huiven voor vrachtwagens en trailers, werd Wiefferink door de klant uitgedaagd om een afdekking voor een mesttank te ontwikkelen. Hoewel we een aantal uitdagingen hebben ondervonden bij de installatie in combinatie met de kraanmogelijkheden, hebben we met succes deze kap  geïnstalleerd. Ik ben ik er trots op dat deze kap nog altijd in zo’n goede staat is”.

Deze eerste Silokap is in 1988 geïnstalleerd op een 10,24 meter Harvestore silo in de buurtschap Agelo, op slechts 15 km afstand van het hoofdkantoor van Wiefferink. Het feit dat deze afdekking nog steeds in zo’n goede staat is, toont de onovertroffen kwaliteit van Wiefferink’s Silocovers. Ondertussen heeft marktleider Wiefferink meer dan 14.000 afdekkingen over de hele wereld geïnstalleerd en neemt dit aantal nog iedere dag toe.

Silokap_WF_30 jaar_Agelo2